Eerste behandeling

Tijdens de eerste behandeling worden er heel veel vragen gesteld over de klachten maar ook over andere dingen die ogenschijnlijk niets met de klachten te maken hebben.
Omdat acupunctuur het lichaam als geheel behandeld doen deze zaken er zeker wel toe. Er wordt dan gekeken of er een bepaalde verstoring van energie zit en hoever die zich uitbreid. Ook wordt er gekeken of er een bepaald verloop in het klachtenpatroon zit.
Alles kan dus belangrijk zijn.

Daarna wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan waarbij o.a. naar voeten, oren en tong gekeken wordt. Als laatste wordt de pols gevoeld. Hieruit is op te maken hoe de energie in het lichaam is. Is er een blokkade of is er te weinig energie. Waar zitten die tekorten en zijn er ook plaatsen waar een overmaat aan energie zit. De pols wordt gevoeld aan beide kanten en op 3 verschillende plaatsen, oppervlakkig en diep. Dit komt neer op 12 verschillende plaatsen die overeenkomen met de 12 orgaan systemen in het lichaam.

Op basis van deze gegevens kan een aardige diagnose worden gesteld.
Hierna wordt er bekeken waar de naalden het beste kunnen worden gezet om de energiestroom weer zo optimaal te laten verlopen.
Deze naalden blijven ongeveer 15 minuten zitten en vervolgens eruit gehaald.
De eerste behandeling duurt ongeveer een uur.

 

Acupunctuur eerste behandeling